Klassinen hieronta

Klassinen hieronta on tutkitusti oivallinen tapa lievittää ja hoitaa erilaisia fyysisiä jännitys- ja kiputiloja sekä rentouttaa kehoa kokonaisvaltaisesti. Klassisessa hieronnassa hierontatekniikoissa keskitytään rentouttaviin, pehmeästi avaaviin ja lihaksia muokkaaviin tekniikoihin. Meillä tavoitteemme on, että klassinen hieronta tukee Sinun luonnollista kykyäsi palautua niin fyysisestä kuin henkisestä kuormituksesta ja stressistä.

Urheiluhieronta

Urheiluhieronnassa jaetaan samat lähtökohdat ja tavoitteet kuin klassisessa hieronnassa – jännitys- ja kiputilojen hoitaminen ja stressin lievittäminen rentoutuksen avulla. Urheiluhieronnassa painotamme urheilijalähtöistä ajattelua. Käytännössä urheilijalähtöisyys tarkoittaa asiakkaan liikunnallisuuden ja harrastusten ymmärtämistä laajemmin siten, että hoidossa huomioidaan mahdolliset lajikohtaiset erityispiirteet ja vaatimukset. Näin ollen urheiluhieronnassa käytämme tarpeen mukaan osittain erilaisia hierontatekniikoita kuin klassisessa hieronnassa. Urheiluhieronnan keskeisenä tavoitteena on parantaa asiakkaan liikunnallista lajikohtaista suorituskykyä – toki mieltä hellivän laadullisen rentoutumisen lisäksi.

Mama-massage

Raskaushieronta ja synnytyksestä palauttava hieronta

TRE-ohjaus

(Tension, Stress & Trauma Release Exercise)

Anna keholle vapaus hoitaa itseään!

 

TRE®:n avulla voimme käynnistää kehon luonnollisen tavan purkaa stressiä ja kehon jännitystiloja, näin kehomme voi myös palautua luonnollisemmin. TRE® on syvärentoutumismenetelmä, jossa kehon luonnollinen tärinä saadaan aikaiseksi helpoilla ja yksinkertaisilla liikkeillä, joita voit myöhemmässä vaiheessa tehdä myös itsenäisesti, kun menetelmä ja harjoitteet ovat tulleet tutuksi.

Useat meistä ovat kokeneet kehon tuottamaa tärinää esimerkiksi jännittävässä tilanteessa, säikähtäessä, loukkaantuessa tai vaikka innostuessamme voimakkaasti. Keho pystyy myös tärisemään ilman tietoista pyrkimystä. Tärinä on kehon luonnollinen keino purkaa stressiä ja jännitystä. Yleensä tärinä pyritään hillitsemään ja pysäyttämään, jolloin kehon luonnollinen palautumisreaktio jää kesken. TRE®:ssä hyödynnetään kehon luonnollista kykyä tuottaa tärinää. Kehon tärinä rauhoittaa, rentouttaa, aktivoi hermostoa – kaikki tämä tapahtuu kehon ehdoilla ja keholähtöisesti.

Ohjaajana sertifioitu TRE®- ohjaaja Mari Haataja.

 

TRE®-harjoittelusta voit saada apua:

uniongelmiin

päänsärkyihin

huimaukseen

lihasten jännittyneisyyteen

niveloireisiin

kiputiloihin

palautumiseen fyysisestä rasituksesta

ahdistus- ja masennusoireisiin

 

Esteitä TRE®:n aloittamiselle:

vakavien sairauksien esim. sydäninfarktin tai syöpädiagnoosin jälkeen

leikkauksen jälkeen

epilepsia

raskaus

Hoito aloitetaan yleensä kevyellä niska-hartiaseudun hieronnalla, jonka avulla lasketaan hoidettavan vireystilaa tavoitteena rentouttaa mieltä ja kehoa. Hieronnan jälkeen tehdään pehmeä kehoa mobilisoiva lämmittely ja aloitetaan TRE®-harjoitteet. Tule joustavissa ja rennoissa vaatteissa.

TRE®:sta menetelmänä voit lukea lisää mm: www.trefinland.fi ja https://traumaprevention.com